Saturday, March 19, 2011

Hipo yang berjaya

Hipo apa Tu ek..
Hohoho.. hipo bagi aku ialah manusia yang mudah bermuka muka..
akU nak kongsi kisah d sini..skang niee manusia yang hipo teramat laa ramai.. x terkecuali aku.. tapi aku masih boleh tengok keadaan dan tempat nak hipo Pon..
 kadang benci kan bila terpaksa beinteraksi dengan org yang hipo niee.. depan cakap len belakang amat la len..aku bagi contoh laa.. dalam kehiidupan kita seharian sangat banyak yang hipo.. kat tempat aku lagi laa banyak...
 depan cakap len belakang cakap len.. kadang dengan kawan bek dia pon bleh dia makan.. boleh d katakan kawan makan kawan aa nie.. huh ada akU kesah.. ko nak makan sapa pon..
selalu ingat diri ko bagus aa.. becakap macam ko jer laa yang tahu semua benda.. kalau Ko pandai x jadik kuli macam aKu do.. x yah nak Hipo nak Jet Bos beria aa.. Hidup kita niee cuba bawak betolak ansur.. kalau ada yang x kena cuba bawak bebincang bukan men tarik muka men seranah  x tentu pasal je..ko ingat ko terbaik laa boleh maki .. boleh marah org weh.. huh...Gila Kuasa laa ko.. time aku duk jer kat situ pasti ada je masalah yang x kena .. time org len x ada pulak.. ko x yah nak jengil mata kat akU laa  jangan nak tunjuk Ko beso .. ingat akU heran sangat.. apa ingat aku takut kat ko ke.. silap aa.. 
aku benci betul la dengan org yang macam ko nie.. dah la ramai kat situ yang sama macam ko.. mujur bukan ko yang jadik penjaga aku haihh jauhkan aku dari semua tu .. simpang tiga aa..
 saTu jer laa akU nak pesan Hidup kita niee x mendongak ke langit sokmo .. sok sok.. mati masuk kubur  x ada satu pon apa yang ko buat kat dunia nie terlepas .jangan laa nak kianat kat org len.. kita sama sama cari makan .. apa salah nyaa guna kan Otak ko tu tuk  becakap atau bebincang dengan elok.. jangan men taram je.huh nyampah aKu..
Bleh jalan laa dengan ko nya Hipo..
meh kita tengok setakat mana kuatnya hipo Ko tu.. x per laa Ko menang skang.. moga ALLAH akan kalah kan Ko lak satu hari nanti.. kita x tahu apa yang akan terjadi kan so kita sama sama doa laa semoga kita semua selamat d dunia dan akhirat.
amin..
 benci laa kat org yang hipo niee
x suka  xsuka  x suka

adiosss

1 comment:

  1. ...hahhaha..
    ingat hippo yang suka berendan dalam air tu.....

    ReplyDelete